fbpx

Nu lader solen el-værktøjet op

Entreprenør Bo Berthel fra Kjellerup er blevet selvforsynende med el til sit værktøj, efter at have fået monteret solpaneler på taget hos Camperservice.
“I byggebranchen skal vi også være så grønne som muligt. Derfor har jeg skiftet til el-værktøj. Det vejer og støjer mindre, men det skal lades op, og det har jeg langt om længe fundet en fantastisk løsning på”, fortæller entreprenør Bo Berthel, Kjellerup.
 
Hans firma laver alt i jorden fra kloak til haveanlæg. Og når de arbejder ude på en bar mark, er der ingen strøm til at oplade de store eldrevne maskiner. Derfor har han en inverter koblet til sine varebilers batteri, så han og medarbejderne kan lade værktøjet op. Desværre er bilens motor nødt til at køre i tomgang for at levere strøm nok.
 
På jagt efter en mere bæredygtig løsning
 
“Det er jo ikke særlig miljørigtigt, så jeg tænkte, at solpaneler på taget kunne være løsningen, men det var svært at finde nogen, der kunne lave den helt rigtige løsning. Indtil jeg kørte ind til Camperservice. De har ekspertisen og kunne forklare, hvilken løsning der passer til min virksomhed. De har monteret solceller på den første af vores biler. Så nu er vi selvforsynende med el til vores værktøj. Batterierne ligger under sæderne og oplades ved selv meget lidt lys udenfor”, siger Bo Berthel.
 
Når de næste af hans biler snart skal udskiftes, får de nye også solceller på taget, 2 lithium-batterier under sæderne og en inverter. 

Del artiklen på:

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, vil vi gerne besvare dem.

Læs også

lydisolering af fordøre i autocamper

Lydisolering af fordøre

Lydisolering kan måske virke som en mindre opgradering, men det kan faktisk gøre en stor forskel for jeres rejseoplevelse. Læs vores 4 fordele ved lydisolering

Fik du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

Du får inspiration og viden om vedligeholdelse af din autocamper samt nyheder om spændende udstyr med mere.