Trustpilot

Pleje og pasning

Din camper er dit hjem, når du er på rejse. Den skal passes godt, så den giver dig glæde, holder sig flot og bevarer sin værdi bedst muligt. Her er nogle bud på, hvad du kan gøre.

Har I købt en helt ny camper, har I fået jer et mobilt hjem, der kan holde i rigtig mange år og give jer utallige oplevelser i Danmark og resten af Europa.

Har I købt en brugt, vil vognens alder og antal kørte kilometer have betydning for, om den bliver mere eller mindre plejekrævende. Det vender vi tilbage til.

Her er først 2 råd til ejere af en ny camper:

  1. Giv vognen en undervognsbehandling
  2. Køb en keramisk forsegling

En undervognsbehandling beskytter undervogn/chassis og f.eks. bremseslanger mod rust og tæring fra vejsalt, sne og vand. Undersiden af en autocamper er stor at holde ren – og den kan ikke som en almindelig bil køres i bilvask med undervognsskyl. Derfor handler det om at beskytte den bedst muligt fra starten. Det er desuden fornuftigt at få den tjekket hvert 2. år og eventuelt genbehandlet.

Hvis du køber en keramisk forsegling til din nye camper, så får du flere fordele. Forseglingen af camperens sider, front og bagende beskytter lakken og forhindrer blegning fra solen. Samtidig bliver camperens overflade mere modstandsdygtig overfor ridser, mindre stenslag og syrepletter.

Mindskelse af sorte striber

Efter behandlingen får din camper færre sorte striber ned ad siderne, og du skal ikke skrubbe snavs af den i grundige vask med efterfølgende voksbehandlinger og polering. Du kan nøjes med at skylle støv og snavs af med en vandslange.

Hvis I køber den dyre ROYAL-behandling er en årlig genbehandling inkluderet, så længe I ejer camperen.

Læs mere om keramisk forsegling af campere

De to nævnte behandlinger koster en del penge, men de beskytter jeres investering på længere sigt og gør det samtidig nemmere for jer at vedligeholde jeres camper.

Pleje af brugte og ældre campere 

Køber I en brugt camper, så undersøg om undervognen har været rustbehandlet. Få derefter undervognen undersøgt af en fagmand. Hvis han vurderer, at det er værd at give den en ny undervognsbehandling, bør I overveje det.

Generelt kalder ældre vogne på mere vedligehold og pleje end nyere vogne. Tjek vognen inden hver tur, så I ved, at den fungerer: Bildel m. oliestand, væsker, bremser, lygter og markeringslys. Bodel m. batterier/strøm/belysning, køleskab, gas og gasblus, vandtanke, vandpumpe og haner, samt varmeanlæg.

Rengøring og vask

Til den regelmæssige pleje af sin camper hører indvendig rengøring samt udvendig vask og polering. Her er det værd at bruge rengøringsmidler, børster, klude og svampe, der ikke skader overflader og lak.

Læs mere om vask og udvendig vedligehold

Det er individuelt, hvor meget tid og energi vi bruger på at rydde op og gøre rent. Men det er altid lettere at tage det i opløbet, inden det bliver et problem. Campere har både store flader, mange kroge, revner og kanter, så det tager tid at komme i bund.

Vi vender tilbage senere med konkrete opskrifter på, hvilke midler du skal bruge til hvad.

Vil du vide mere?

om undervognsbehandling og keramisk forsegling?

Fik du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

Du får inspiration og viden om vedligeholdelse af din autocamper samt nyheder om spændende udstyr med mere.