fbpx

Sådan bliver din autocamper vinterklar

Selv om de fleste moderne autocampere kan bruges hele året, er der mange, der stiller dem ind for vinteren. Men uanset om du bruger den eller ej, skal den gøres vinterklar.
Du sparer penge til reparationer ved at gøre din camper klar til vinteren. Samtidig slipper du for bekymringer om mulige skader, når frosten folder sine hvide is-handsker ud over os.

Med nogle få greb undgår man ubudne gæster i autocamperen såsom mus og rotter men også den mere skjulte – fugten.

Her er 10 gode råd til vinterklargøring:

1. Tøm alt vandet af
Sørg for at åbne både frisk- og spildevandstank, åbne termosikringen ved fyret. Ved trykpumpen er det en god ide at fjerne det lille gasfilter. Åbn alle haner og har man mulighed for det, er det godt at blæse systemet ren. Det gør du ved at skrue bruserslangen af og puste kraftigt gennem den med én hane åben ad gangen. Tomme slanger, haner og rør forhindrer frostsprængninger på systemet. For hygiejnens skyld er det også godt, at systemet får luft og minimerer dannelsen af alger.

2. Rengør vognen
Gør det inden den stilles ind, da den så er meget nemmere at gøre rent. Skidtet kan sætte sig rigtigt godt fast i løbet af vinteren og vil være sværere at få væk til foråret.

3. Tøm skabe og skuffer for mad
Også tørvarer som ris, kaffe, salt og sukker. Så undgår man ubudne gæster i form af mus og rotter. En god ide er at rengøre hele vognen indvendigt. Mus og rotter kan gøre meget store skader på alt inde i autocamperen.

4. Smør alle pakninger og lister
Ved alle camperens døre og vinduer skal listerne have en gang silikone, så de beholder deres smidighed.

5. Åbn skabe og skuffer
Stil hynderne på højkant, så der kan komme cirkulation. Skal vognen stå indendørs, er det en god ide at lade 1-2 tagluger stå lidt åbne. Luftcirkulation forhindrer fugt.

6. Plej dine batterier 
Det er en god idé at starte bilen bare kortvarigt og ellers tilslutte strøm, så du lader en gang om måneden. Ellers kan dine batterier blive dårligere med tiden.

7. Hvis du afmelder pladerne
på din autocamper, skal du sørge for at tegne en stilstandsforsikring, da vognen ellers ikke er dækket ved tyveri- brand- og hærværk.

8. Hold camperens ventilation åben
Står din autocamper ude om vinteren, skal du være opmærksom på, at sne og is ikke blokerer ventilationsåbningerne på vognen. Dette gælder både dem på taget og dem i bunden.

9. Kig til camperen ret ofte
Det er også en god ide at kigge til autocamperen regelmæssigt gennem vinteren. Så kan man tage evt. ting i opløbet, hvis der skulle være opstået problemer. Samtidigt kan man holde den fri for evt. sne.

10. Få lavet service efterår eller vinter
Skal din autocamper til service eller repareres, er det en god idé at få dette gjort om efteråret eller vinteren. Her har Camperservice nemlig bedre tid, og så vil din autocamper være klar, når foråret kommer.

Gør du alt dette, er autocamperen ikke alene sikret så godt som muligt mod vinterskader, men levetiden på din autocamper forlænges også. Jo bedre man passer på sine ting, jo længere holder de.

Del artiklen på:

Vil du vide mere?

Har du brug for hjælp til vinterklargøring?

Læs også

super-b-lithium-batterier

Super B er et batteri med stort B

Når du står over for valget af det rette batteri til din autocamper, kan det være en udfordrende opgave. I dette indlæg dykker vi ned i, hvorfor Super B lithiumsbatterier kan være den optimale løsning for din autocamper.

lydisolering af fordøre i autocamper

Lydisolering af fordøre

Lydisolering kan måske virke som en mindre opgradering, men det kan faktisk gøre en stor forskel for jeres rejseoplevelse. Læs vores 4 fordele ved lydisolering

Fik du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

Du får inspiration og viden om vedligeholdelse af din autocamper samt nyheder om spændende udstyr med mere.